Goedkoop Hotel Amsterdam: 5 x de beste budget hotels!

Amsterdam is een van de meest bezochte steden ter wereld, en met goede reden. Van iconische grachten tot een bruisend nachtleven en een rijke culturele geschiedenis, de stad heeft voor iedereen wat te bieden.

Maar hoe vind je een comfortabel hotel dat binnen je budget past? Geen zorgen, we hebben het werk voor je gedaan! In dit artikel delen we vijf van de beste goedkope hotels in Amsterdam.

Of je nu op zoek bent naar een modern designhotel, een unieke architecturale ervaring, of een gezellig verblijf net buiten het centrum, deze hotels bieden allemaal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en iets speciaals om je verblijf onvergetelijk te maken.


1. Hotel Casa Amsterdam

Hotel Casa

Gelegen in het bruisende Amsterdam-Oost, op slechts enkele minuten van het Amstelstation, biedt Hotel Casa de perfecte uitvalsbasis voor zowel toeristen als zakelijke reizigers. Het moderne design van de kamers, met extra lange bedden en kleurrijke details, zorgt voor een frisse en ontspannen sfeer.

Wat Casa echt bijzonder maakt, is het fantastische dakterras, GAPP, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over de stad onder het genot van een biertje van de uitgebreide bierkaart. Dit hotel is ideaal voor gasten die houden van comfort, design en een uitstekende locatie zonder een hoog prijskaartje

Hotel Casa Amsterdam

  • Prijs per nacht: vanaf €104,35

2. The Social Hub Amsterdam

Met locaties in zowel Amsterdam-Oost als West, is The Social Hub een creatieve ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als digitale nomaden.

De privékamers zijn strak en modern ingericht, terwijl de gemeenschappelijke ruimtes zoals de lounge, coworking-ruimtes en het fitnesscentrum een sociale sfeer bieden.

Vooral de locatie in West, iets buiten het centrum, biedt een rustige maar dynamische omgeving. Het hotel onderscheidt zich door zijn co-living concept, wat ideaal is voor jonge reizigers en solo-avonturiers.

The Social Hub Amsterdam

  • Prijs per nacht: vanaf €99

3. Bunk Hotel Amsterdam

Dit hotel in Amsterdam-Noord combineert een unieke architectuur met een budgetvriendelijke ervaring. Gevestigd in een voormalige kerk, biedt BUNK Hotel een bijzondere mix van hotel- en hostelvoorzieningen.

De kamers zijn compact maar comfortabel, en het hotel biedt een geweldige artistieke vibe, met veel kunst en design om van te genieten. Dit is dé plek voor creatieve geesten die houden van een moderne, hippe omgeving. Bovendien kan je hier tot 16.00 uur ontbijten, ideaal voor de late slapers.

Bunk Hotel Amsterdam

  • Prijs per nacht: vanaf €99,17

4. Generator Amsterdam

In het hart van Oosterpark ligt het designhostel Generator Amsterdam, een ideale keuze voor jonge reizigers die op zoek zijn naar een levendige en creatieve plek. 

Met een eigen café, lounge en zelfs een "geheime bar", biedt dit hostel veel meer dan alleen een bed voor de nacht. De ruime kamers en de relaxte gemeenschappelijke ruimtes maken dit een uitstekende plek om nieuwe mensen te ontmoeten, terwijl de centrale locatie je snel naar alle hotspots van Amsterdam brengt.

Generator Amsterdam

  • Prijs per nacht: vanaf €104

5. Motel One Amsterdam

Motel One Amsterdam is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een modern, betaalbaar hotel met een uitstekende locatie.

Gelegen nabij de RAI en op slechts een korte rit van het stadscentrum, biedt dit hotel stijlvolle kamers met comfortabele voorzieningen zoals kingsize bedden en flatscreen-tv's. Het strakke, minimalistische design trekt zakelijke gasten en toeristen aan die houden van eenvoud zonder concessies te doen aan comfort.

Motel One Amsterdam

  • Prijs per nacht: vanaf €99

Zijn er goedkope hotels in het centrum van Amsterdam?

Ja, er zijn verschillende goedkope hotels in het centrum van Amsterdam. Hostels en budgethotels zoals Ibis Budget of Motel One bieden betaalbare opties zonder in te boeten op locatie.

Wat zijn de voordelen van een goedkoop hotel in Amsterdam?

Een goedkoop hotel in Amsterdam biedt je de mogelijkheid om geld te besparen op accommodatie, zodat je meer kunt besteden aan activiteiten, eten en vervoer. Daarnaast zijn er vaak meer opties beschikbaar voor verschillende budgetten.

Hoe kan ik de beste deals voor hotels in Amsterdam vinden?

Om de beste deals voor hotels in Amsterdam te vinden, gebruik je prijsvergelijkingswebsites, meld je aan voor nieuwsbrieven van hotels en boek je tijdens de minder drukke maanden. Het vergelijken van verschillende boekingsplatforms kan ook voordelig zijn.

Waar vind ik de goedkoopste hotels in Amsterdam?

De goedkoopste hotels in Amsterdam vind je vaak op websites zoals Booking.com, Expedia of Airbnb. Daarnaast bieden veel hostels en budgethotels aantrekkelijke prijzen, vooral als je flexibel bent met je reisdata.

Andere bekeken ook:

>