Madame Tussauds Amsterdam: Tickets, Ervaringen en info

Ben je van plan om een bezoek te brengen aan Madame Tussauds in Amsterdam? Of overweeg je het als een leuke activiteit in de stad? Goed nieuws! Bij AmsterdamLokaal.nl hebben we het meest uitgebreide artikel geschreven over Madame Tussauds in Amsterdam.

Wij hebben zelf meerdere keren dit unieke museum bezocht en telkens is het weer een geweldige ervaring. In dit artikel delen we onze beste tips, praktische informatie en waar je het beste je tickets kunt kopen.


Madame Tussauds Amsterdam Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor Madame Tussauds in Amsterdam? Het aanbod kan overweldigend zijn, met veel verschillende aanbieders en ticketopties.

Helaas kunnen de prijzen flink variëren, en sommige websites rekenen simpelweg veel te veel voor je tickets. Hieronder vind je de officiële toegangsprijzen van Madame Tussauds. Als je ergens veel duurdere prijzen tegenkomt, raden we aan om daar niet te bestellen.

Toegangsprijzen Madame Tussauds

Wij kopen onze tickets voor attracties in Amsterdam het liefst via GetYourGuide. Dit heeft verschillende voordelen: de prijzen zijn vaak het laagst, je kunt eenvoudig betalen via iDeal, veel activiteiten kun je tot 24 uur van tevoren annuleren, en het is heel makkelijk om wijzigingen aan te brengen in je boeking. Via de knop hieronder boek je snel en eenvoudig je tickets voor Madame Tussauds Amsterdam. Ook zie je hier direct of er korting is momenteel. 

Madame Tussauds-ticket Amsterdam

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

Praktische informatie Madame Tussauds Amsterdam

Als je een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam plant, is het handig om vooraf goed op de hoogte te zijn van enkele praktische zaken.

Het museum ligt centraal aan de Dam en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, fiets of te voet. Vanaf Amsterdam Centraal Station is het slechts een korte wandeling.

Handige informatie

  • Openingstijden: Madame Tussauds is dagelijks geopend, maar de exacte tijden kunnen variëren per seizoen. Controleer daarom altijd de actuele openingstijden op de officiële website voordat je vertrekt.
  • Tickets: Het is verstandig om je tickets van tevoren online te kopen om lange wachttijden bij de kassa te vermijden. Zo kun je direct naar binnen op je gekozen tijdslot.Klik hier voor tickets. 
  • Toegankelijkheid: Madame Tussauds is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het museum biedt een lift en voldoende ruimte om comfortabel door de tentoonstellingsruimtes te bewegen.
  • Eten en drinken: In het museum zelf zijn geen eet- of drinkgelegenheden, maar gezien de centrale locatie zijn er tal van cafés en restaurants in de directe omgeving waar je na je bezoek kunt genieten van een hapje en een drankje.

Wat kun je verwachten van een bezoekje aan Madame Tussauds?

Een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam biedt je de kans om oog in oog te staan met levensechte wassen beelden van beroemdheden uit verschillende werelden. Van filmsterren en muzikanten tot politieke figuren en kunstenaars, de collectie is divers en indrukwekkend.

Bij binnenkomst word je direct ondergedompeld in de glamour van Hollywood, waar je kunt poseren naast iconen zoals George Clooney of een duet kunt opnemen met Adele. Ook voor liefhebbers van Nederlandse cultuur is er genoeg te beleven: maak een koninklijke foto met leden van het Nederlandse Koninklijk Huis of bewonder de kunstwerken van Van Gogh en Rembrandt.

Daarnaast zijn er tal van interactieve elementen, zoals de mogelijkheid om je presentatievaardigheden te testen in een tv-studio of om je eigen muziek te mixen samen met wereldberoemde DJ's zoals Martin Garrix.

Madame Tussauds is meer dan alleen kijken; het is een ervaring waarbij je zelf deel kunt uitmaken van de wereld van beroemdheden. Of je nu een selfie maakt met je favoriete ster of je innerlijke artiest ontdekt, er is voor iedereen iets te beleven. Het is een plek waar je je voor even kunt verliezen in de wereld van de roem en faam.

Wist je dat het wassen beeld van koningin Máxima in Madame Tussauds Amsterdam gekleed is in een exacte replica van de jurk die ze droeg tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013? Het museum werkte nauw samen met de ontwerper Jan Taminiau om ervoor te zorgen dat elk detail van de jurk en de koninklijke uitstraling precies overeenkwamen met het originele ontwerp, waardoor het beeld een van de meest indrukwekkende en gedetailleerde in de collectie is.


Madame Tussauds Amsterdam Ervaringen

Madame Tussauds Amsterdam is al jaren een van de populairste activiteiten in Amsterdam. Voor vele bezoekers is dit dan ook een van de hoogtepunten van hun city trip naar Amsterdam. 

Uiteraard hebben we in dit artikel ook gekeken naar de reviews en ervaringen van bezoekers. Hieronder een overzicht van opvallende reviews voor Madame Tussauds. 

Altijd leuk om te doen, zeker met kinderen. Enige nadeel was de enorme drukte, die moet je er bijnemen. Nu je de datum hebt waarop ik de tickets vooraf heb geboekt, duurt het maximaal 30 minuten om op je tickets te wachten. Wanneer je ticket ter plaatse koopt est de rij (op sommige momenten) veel korter. Toegang is dan ook wel iets duurder.

Het museum is echt goed, de uitvoeringen zijn adembenemend! Het doorstromingsmanagement bij de ingang is echt geweldig, het vertrek aan het einde, echt geweldig! 

Erg leuke interactieve ervaring. Afzonderlijke gebieden hebben een thema. Een bezoek is echt de moeite waard! Personeel is echt behulpzaam en attent. De vieze toiletten kunnen worden bekritiseerd. Desondanks alles in het Duits en super verblijf. Graag nog eens!


Conclusie: is Madame Tussauds de moeite waard?

Madame Tussauds Amsterdam is zonder twijfel een unieke ervaring die meer biedt dan alleen wassen beelden. Of je nu een fan bent van filmsterren, historische figuren of muziekiconen, het museum biedt een verrassende mix van interactieve elementen en levensechte figuren die je dichter bij je favoriete beroemdheden brengt dan je ooit had gedacht.

Hoewel het een toeristische attractie is, weet Madame Tussauds een balans te vinden tussen entertainment en educatie, waardoor het een leuke activiteit is voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu een paar uur over hebt of een groot fan bent van een bepaalde beroemdheid, het museum biedt genoeg om je bezig te houden en te verrassen.

Kortom, als je in Amsterdam bent en op zoek bent naar een vermakelijke en interactieve manier om een paar uur door te brengen, dan is Madame Tussauds zeker de moeite waard. Het is een kans om een beetje glamour aan je dag toe te voegen en om die ene selfie te maken met een ster waar je altijd al van hebt gedroomd.

Madame Tussauds-ticket Amsterdam

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van Madame Tussauds Amsterdam?

Madame Tussauds Amsterdam is dagelijks geopend, maar de openingstijden variëren per seizoen. Meestal is het museum geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Controleer altijd de actuele openingstijden op de officiële website voordat je je bezoek plant.

Waar kan ik tickets voor Madame Tussauds Amsterdam kopen?

Je kunt tickets voor Madame Tussauds Amsterdam het beste online kopen via de officiële website of betrouwbare platforms zoals GetYourGuide. Dit bespaart je wachttijd bij de ingang en garandeert dat je de beste prijs betaalt.

Hoe lang duurt een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam?

Een gemiddeld bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. Dit kan variëren afhankelijk van hoe lang je bij de verschillende exposities wilt blijven en hoeveel foto's je maakt.

Is Madame Tussauds Amsterdam geschikt voor kinderen?

Ja, Madame Tussauds Amsterdam is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen en levensechte wassen beelden die zowel jong als oud aanspreken.

Is Madame Tussauds Amsterdam rolstoeltoegankelijk?

Ja, Madame Tussauds Amsterdam is rolstoeltoegankelijk. Het museum beschikt over liften en brede gangen om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel door de tentoonstellingen kan bewegen.

Waar ligt Madame Tussauds Amsterdam?

Madame Tussauds Amsterdam ligt centraal aan de Dam, een van de bekendste pleinen in de stad. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets, of te voet vanaf Amsterdam Centraal Station.

Moet ik van tevoren tickets reserveren voor Madame Tussauds Amsterdam?

Het wordt sterk aangeraden om van tevoren tickets te reserveren voor Madame Tussauds Amsterdam. Dit voorkomt lange wachttijden en garandeert je toegang op het gewenste tijdslot.

Wat kost een ticket voor Madame Tussauds Amsterdam?

De prijs van een ticket voor Madame Tussauds Amsterdam varieert, maar ligt meestal tussen de €20 en €25 voor volwassenen. Voor kinderen, senioren en online reserveringen zijn er vaak kortingen beschikbaar.

Mag ik foto's maken in Madame Tussauds Amsterdam?

Ja, je mag foto's maken in Madame Tussauds Amsterdam. Het museum moedigt bezoekers zelfs aan om foto's te maken met de wassen beelden van hun favoriete beroemdheden.

Andere bekeken ook:

>