• Home
  • /
  • Activiteiten
  • /
  • Wat te doen met Regen in Amsterdam? 7x de leukste activiteiten!

Wat te doen met Regen in Amsterdam? 7x de leukste activiteiten!

Wat te doen met regen in Amsterdam? Je had je verheugd op een mooie dag in de stad, maar nu lijkt het weer roet in het eten te gooien. Geen zorgen, want Amsterdam heeft ook bij regen verrassend veel te bieden.

Van verborgen pareltjes tot unieke indoor ervaringen, deze stad blijft je verrassen, ongeacht het weer. In dit artikel delen wij onze favoriete activiteiten voor regenachtige dagen in Amsterdam, waardoor jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over de weersvoorspellingen.


1. Fabrique des Lumières

Fabrique des Lumières

Een regenachtige dag in Amsterdam biedt de perfecte gelegenheid om de Fabrique des Lumières te bezoeken, een uniek digitaal kunstcentrum in het Westergaspark. Hier stap je binnen in een wereld waar klassieke en moderne meesterwerken op een innovatieve manier tot leven komen.

In deze indrukwekkende industriële ruimte, met muren van wel 17 meter hoog, word je omringd door schitterende lichtprojecties en meeslepende muziek die de kunstwerken op een totaal nieuwe manier presenteren.

Vanaf 22 maart 2024 kun je je volledig onderdompelen in de werken van beroemde Nederlandse schilders, waaronder een fascinerende tentoonstelling over Mondriaan.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een bijzondere ervaring, de Fabrique des Lumières biedt een onvergetelijke reis door de wereld van kunst en technologie.

Tickets Fabrique des Lumières online kopen

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

2.The Upside Down Museum

Wanneer het buiten giet, biedt The Upside Down Museum in Amsterdam een geweldige manier om droog en creatief bezig te zijn.

In dit unieke museum stap je een wereld binnen waar alles op zijn kop staat. Met 25 interactieve kamers kun je de meest verrassende content maken en je hersenen prikkelen. Spring in een spraakgestuurde LED-lichtballenbak met jacuzzi, stap in een privéjet voor de perfecte foto, of dans in een omgekeerde club op je eigen stille discobeat.

Na al deze avonturen kun je ontspannen in het Instagrammable café, waar kleurrijke freakshakes en zoetigheden op je wachten. Een bezoek aan The Upside Down Museum maakt van een regenachtige dag een creatief en onvergetelijk avontuur!

Tickets Upside Down Museum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

3. Johan Cruijff ArenA Tour met optionele gids

Voor voetbal en sportliefhebbers is de stadion tour van de Johan Cruijf ArenA een leuke activiteit tijdens een regenachtige dag. 

Tijdens deze tour krijg je een uniek kijkje achter de schermen van één van de meest iconische voetbalstadions van Nederland. Wandel op je eigen tempo door het stadion, waar gidsen je onderweg boeiende verhalen vertellen over de exclusieve delen van de ArenA. Of kies voor een begeleide tour en haal het maximale uit je bezoek.

Je krijgt toegang tot plekken die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor spelers en officials, zoals de officiële kleedkamer van Ajax. Voel de rijke geschiedenis van deze legendarische plek en ervaar de spanning van het stadion, zelfs als het buiten regent. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Toegangsprijzen Heineken Experience

4. Heineken Experience

In deze interactieve tour door de oude Heineken-brouwerij duik je diep in de geschiedenis en het brouwproces van een van 's werelds bekendste biermerken. Tijdens je bezoek krijg je niet alleen inzicht in het ambacht van bierbrouwen, maar ook in de rijke geschiedenis van het merk Heineken, die hier tot leven komt.

Wandel door de originele brouwzalen, ontdek de geheimen achter het brouwproces en geniet van interactieve displays die je op een speelse manier meenemen door het verhaal van Heineken. Aan het einde van de tour kun je jezelf belonen met een perfect getapte Heineken in de gezellige bar.

De Heineken Experience biedt een leuke, leerzame en smaakvolle manier om een regenachtige dag door te brengen in Amsterdam.

Heineken Experience

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

5. Rijksmuseum Amsterdam

Dit wereldberoemde museum herbergt een indrukwekkende collectie kunst en geschiedenis, met werken van meesters zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Terwijl je door de statige zalen wandelt, ontdek je de rijke cultuur en het erfgoed van Nederland, van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Het Rijksmuseum biedt niet alleen schilderijen, maar ook een breed scala aan kunstvoorwerpen, waaronder prachtige beeldhouwwerken, historische kleding en verfijnde meubelstukken. Elke zaal vertelt een uniek verhaal en neemt je mee op een reis door de tijd.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon wilt schuilen voor de regen, het Rijksmuseum biedt een inspirerende en verrijkende ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf in Amsterdam.

Voorkom een lange rij en bestel je tickets online:

6. Grachtenrondvaart door het centrum

Ondanks het weer biedt een rondvaart je een unieke manier om de stad te verkennen vanuit het comfort van een overdekte boot. Terwijl je door de historische grachten glijdt, kun je genieten van het prachtige uitzicht op de iconische Amsterdamse gevels, charmante bruggen en beroemde bezienswaardigheden, allemaal vanuit een warm en droog perspectief.

De rondvaart biedt vaak interessante commentaren over de rijke geschiedenis van de stad, haar architectuur en verborgen pareltjes. Regen of niet, de grachten van Amsterdam hebben een bijzondere charme die tot leven komt tijdens een boottocht.

Een grachtenrondvaart is de perfecte manier om de magie van Amsterdam te ervaren, zelfs op een druilerige dag. Het geeft je een ontspannen en unieke kijk op de stad, terwijl je droog blijft en volop kunt genieten van het prachtige uitzicht. Hieronder zie je een van onze favoriete rondvaarten door Amsterdam

7. Glow in the dark Midget golf

Op een regenachtige dag in Amsterdam is een glow-in-the-dark minigolf avontuur de perfecte manier om plezier te hebben en droog te blijven.

Speel een 45 minuten durende ronde op een 12-holes minigolfbaan, geheel verlicht met magische blacklights. Het piraten- en onderwaterthema brengt je in een betoverende maritieme wereld, waar schurken en zeemonsters op je wachten terwijl je je een weg baant door de baan.

Deze unieke activiteit combineert de klassieke uitdaging van minigolf met het verrassende plezier van fluorescerende verlichting. Of je nu met vrienden, familie of collega's speelt, de uitdaging om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen wordt nog spannender onder het ultraviolet licht.

Glow-in-the-dark minigolf is een geweldige manier om je dag op te fleuren, ongeacht je leeftijd of de gelegenheid. Het is een gegarandeerd succes voor een kinderfeestje, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest.

Mini Golf Tickets online bestellen

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

Veelgestelde vragen

Wat te doen met regen in Amsterdam?

Als het regent in Amsterdam, zijn er talloze binnenactiviteiten om van te genieten. Bezoek musea zoals het Rijksmuseum, neem een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA, ervaar de Heineken Experience, of ontspan tijdens een grachtenrondvaart. Voor iets unieks kun je glow-in-the-dark minigolf spelen of het The Upside Down Museum bezoeken.

Welke musea zijn geschikt om te bezoeken bij regen in Amsterdam?

Amsterdam heeft een breed scala aan musea die perfect zijn voor een regenachtige dag. Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frank Huis, en het Stedelijk Museum bieden allemaal fascinerende tentoonstellingen waar je urenlang kunt doorbrengen.

Zijn er leuke indooractiviteiten in Amsterdam voor kinderen bij regen?

Ja, er zijn veel leuke indooractiviteiten voor kinderen. Bezoek het NEMO Science Museum, waar kinderen interactieve tentoonstellingen kunnen ontdekken, of speel glow-in-the-dark minigolf. Ook het Tropenmuseum biedt gezinsvriendelijke tentoonstellingen die zowel educatief als vermakelijk zijn.

Kan ik een rondvaart maken in Amsterdam als het regent?

Ja, zelfs bij regen zijn grachtenrondvaarten in Amsterdam een populaire activiteit. De meeste boten zijn overdekt en bieden een comfortabele manier om de stad te verkennen, terwijl je droog blijft en geniet van het uitzicht op de historische grachten en architectuur.

Wat zijn unieke indoor ervaringen in Amsterdam bij slecht weer?

Voor unieke indoor ervaringen kun je de Heineken Experience of de Fabrique des Lumières bezoeken. Beide bieden interactieve en meeslepende belevingen die anders zijn dan de standaard museumbezoeken. Ook The Upside Down Museum biedt een unieke sociale media-ervaring in een omgekeerde wereld.

Waar kan ik ontspannen met een drankje als het regent in Amsterdam?

Wanneer het regent, kun je ontspannen in een van de vele gezellige cafés en bars in Amsterdam. De Heineken Experience biedt een leuke rondleiding die eindigt in een bar waar je van een vers getapt biertje kunt genieten. Daarnaast zijn er tal van bruine cafés en moderne koffiebars verspreid over de stad.

Zijn er interactieve activiteiten in Amsterdam die geschikt zijn bij regen?

Zeker! Naast glow-in-the-dark minigolf, kun je ook de interactieve tentoonstellingen van het NEMO Science Museum of het The Upside Down Museum verkennen. Beide locaties bieden volop mogelijkheden om actief en creatief bezig te zijn, zelfs op een regenachtige dag.

Andere bekeken ook:

>