10x de leukste activiteiten in Amsterdam!

Wat zijn de 10 leukste activiteiten in Amsterdam?

Amsterdam is een stad die bruist van energie en variëteit, met activiteiten voor iedereen, of je nu een kunstliefhebber, avonturier of levensgenieter bent.

In dit artikel vind je een top 10 van de leukste activiteiten in Amsterdam, variërend van culturele hoogtepunten tot unieke belevenissen die je nergens anders vindt.


1. De Heineken Experience

Heineken experience

De Heineken Experience is een must-visit voor bierliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het erfgoed van een van 's werelds beroemdste brouwerijen.

Deze interactieve tour neemt je mee door het originele Heineken-brouwgebouw, waar je alles leert over het brouwproces, de geschiedenis van het merk en de invloed van Heineken wereldwijd. Hoogtepunten zijn onder andere de virtuele brouwervaring, waar je zelf kunt zien, voelen en zelfs ruiken hoe het bier wordt gemaakt.

De tour eindigt natuurlijk met een proeverij, waar je kunt genieten van een vers getapt biertje in de sfeervolle bar. Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring in Amsterdam.

Tickets Heineken Experience

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

2.Icebar

Icebar

Voor een ijskoude ervaring moet je bij de Icebar in Amsterdam zijn. Alles in deze bar is gemaakt van ijs, van de muren tot de glazen waarin je je drankje geserveerd krijgt.

Bij binnenkomst krijg je een warme jas en handschoenen, waarna je wordt uitgenodigd om een paar unieke cocktails te proeven.

De temperatuur in de Icebar is constant -10°C, wat zorgt voor een unieke sfeer en ervaring. Het is een geweldige plek om iets anders te doen en een perfecte activiteit voor een leuke avond uit met vrienden.

Tickets Ice Bar Amsterdam

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

3. Van Gogh Museum

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is een van de beroemdste musea ter wereld en een eerbetoon aan de Nederlandse meester Vincent van Gogh.

Hier vind je de grootste collectie van zijn werken, waaronder iconische schilderijen zoals "De Zonnebloemen" en "De Aardappeleters". Het museum biedt ook een diepgaande blik op het leven van Van Gogh, zijn worstelingen en zijn inspiratiebronnen.

Het museum is een absolute must voor kunstliefhebbers en biedt een fascinerende reis door het leven en werk van een van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis.

Tickets Van Gogh Museum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

4. The Upside Down

The Upside Down Museum

The Upside Down is het grootste Instagram-museum van Europa, en een speeltuin voor zowel kinderen als volwassenen.

Deze interactieve tentoonstelling is gevuld met bizarre, omgekeerde kamers en optische illusies die perfect zijn voor het maken van unieke foto's.

Van een ballenbak tot een kamer waar alles op zijn kop staat, deze attractie zorgt gegarandeerd voor een lach op je gezicht en een camera vol met geweldige foto's. Een geweldige plek voor iedereen die van moderne kunst en fotografie houdt.

Tickets Upside Down Museum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

5. Amaze

AMAZE

Amaze is een meeslepende audiovisuele ervaring die je zintuigen prikkelt en je onderdompelt in een andere wereld.

Deze innovatieve attractie combineert muziek, licht, en technologie om een unieke ervaring te creëren die je nergens anders vindt. 

Tijdens de ervaring word je meegenomen op een reis door verschillende ruimtes, elk met hun eigen thema en sfeer. Amaze is perfect voor iedereen die op zoek is naar een buitengewone en grensverleggende ervaring in Amsterdam.

Tickets Amaze Museum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

6. Rijksmuseum

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het grootste en belangrijkste kunstmuseum van Nederland. Hier vind je werken van enkele van de grootste kunstenaars uit de Nederlandse Gouden Eeuw, waaronder Rembrandt, Vermeer en Frans Hals.

Het pronkstuk van de collectie is zonder twijfel Rembrandts "De Nachtwacht", maar het museum herbergt ook talloze andere meesterwerken, kunstvoorwerpen en historische schatten.

Een bezoek aan het Rijksmuseum biedt een diepgaand inzicht in de Nederlandse kunst en geschiedenis, en is een must voor iedereen die Amsterdam bezoekt.

Tickets Rijksmuseum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

7. Fabrique des Lumières

Fabrique des Lumières

Fabrique des Lumières is een van de nieuwste en meest innovatieve kunstattracties in Amsterdam. Deze digitale kunsthal biedt een meeslepende ervaring door middel van grootschalige projecties van beroemde schilderijen en kunstwerken op muren, vloeren en plafonds.

Je wordt volledig ondergedompeld in de kleuren, vormen en bewegingen van de kunst, wat zorgt voor een betoverende en unieke ervaring.

Dit is een geweldige plek voor kunstliefhebbers en iedereen die op zoek is naar iets bijzonders in Amsterdam.

Tickets Fabrique des Lumières

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

8. Anne Frank Huis

Anne Frank

Het Anne Frank Huis is een van de meest bezochte en ontroerende musea in Amsterdam.

Gelegen aan de Prinsengracht, biedt dit museum een kijkje in het leven van Anne Frank en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezoekers kunnen door het beroemde Achterhuis lopen, waar Anne haar dagboek schreef, en leren over de geschiedenis van de Holocaust en de impact van de oorlog op miljoenen mensen.

Het is een plek van reflectie en herdenking, en een onmisbare stop voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis.

Tickets Anne Frank Huis

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

9. Madame Tussauds

Madame Tussauds

Madame Tussauds Amsterdam is een van de meest populaire toeristische attracties in de stad, waar je oog in oog kunt staan met levensechte wassenbeelden van beroemdheden, historische figuren en iconen uit de popcultuur.

Van beroemde zangers en filmsterren tot sporthelden en wereldleiders, deze tentoonstelling biedt een unieke kans om dichter bij je idolen te komen. De interactieve elementen en realistische details maken het een leuke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Tickets Madame Tussauds

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

10. Johan Cruijff ArenA

Johan Cruijff

De Johan Cruijff Arena, de thuisbasis van voetbalclub Ajax, is een iconische plek voor voetbalfans en sportliefhebbers.

Tijdens een rondleiding door het stadion krijg je een kijkje achter de schermen, waaronder de kleedkamers, de persruimte en zelfs het veld zelf. Je leert over de rijke geschiedenis van Ajax en de vele legendarische momenten die zich in dit stadion hebben afgespeeld.

Of je nu een fanatieke voetbalsupporter bent of gewoon geïnteresseerd in sport, een bezoek aan de Johan Cruijff Arena is een ervaring die je niet wilt missen.

Tickets Johan Cruijff ArenA

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

Veelgestelde vragen

Wat zijn de leukste activiteiten in Amsterdam?

Amsterdam biedt een breed scala aan activiteiten, van culturele uitstapjes naar musea zoals het Rijksmuseum en Van Gogh Museum, tot unieke ervaringen zoals de Heineken Experience en de Icebar. De stad is geschikt voor zowel kunstliefhebbers, avonturiers als gezinnen.

Welke musea moet je gezien hebben in Amsterdam?

In Amsterdam zijn er een aantal musea die je absoluut niet mag missen, waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Elk museum biedt een uniek inzicht in de Nederlandse kunst en geschiedenis.

Wat is een unieke ervaring in Amsterdam?

Voor een unieke ervaring in Amsterdam kun je bijvoorbeeld naar Amaze gaan, een multisensoriële belevenis met gebruik van geavanceerde technologieën, of de Icebar bezoeken, waar alles van ijs is gemaakt.

Zijn er leuke activiteiten voor gezinnen in Amsterdam?

Ja, Amsterdam biedt tal van gezinsvriendelijke activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld The Upside Down voor een interactieve museumervaring of het Madame Tussauds waar kinderen hun favoriete beroemdheden in was kunnen ontmoeten.

Wat zijn de beste locaties voor een dagje uit in Amsterdam?

Voor een dagje uit in Amsterdam zijn locaties zoals het Museumplein, waar je het Rijksmuseum en Van Gogh Museum kunt bezoeken, en de Johan Cruijff Arena voor voetbalfans zeker de moeite waard.

Andere bekeken ook:

>