Van Gogh Museum Amsterdam: Tickets, Ervaringen en info

Het Van Gogh museum in Amsterdam biedt een unieke kans om een diepe duik te nemen in het leven en werk van Vincent van Gogh. Met de grootste collectie van zijn schilderijen ter wereld, van iconische werken zoals De Zonnebloemen tot intieme brieven, is dit museum een must-see.

In dit artikel ontdek je alles over tickets, ervaringen en praktische informatie voor je bezoek aan dit wereldberoemde museum. Wij gingen op bezoek en geven je in dit artikel de belangrijkste tips!


Van Gogh Museum Amsterdam Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor het Van Gogh Museum? Het is belangrijk om te weten dat tickets uitsluitend online worden verkocht. Dit voorkomt lange wachttijden ter plaatse. Voor volwassenen kost een ticket € 22, terwijl toegang voor jongeren onder de 18 jaar gratis is. 

Voor bezoekers met een museumjaarkaart is het Van Gogh Museum gratis.

Toegangsprijzen Van Gogh Museum

Let op dat sommige aanbieders hogere prijzen vragen. Koop je tickets daarom alleen via de officiële website of erkende resellers zoals GetYourGuide, Tiqets, of Musement. Dit zorgt ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan

Van Gogh Museum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

Praktische informatie Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam biedt de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Gevestigd op het Museumplein, trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers die de kans krijgen om beroemde meesterwerken zoals De Zonnebloemen, De Aardappeleters, en De Slaapkamer van dichtbij te zien.

Naast Van Gogh's schilderijen bevat het museum ook brieven en schetsen die een intiem inzicht geven in zijn leven en artistieke proces.

Handige informatie

  • Openingstijden: Het Van Gogh Museum is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, met verlengde openingstijden op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur. Het is verstandig om je bezoek vooraf te plannen om drukte te vermijden.
  • Tickets: Het Van Gogh Museum is vaak al weken van tevoren uitverkocht. Je kunt echter op kortere termijn alsnog tickets en eventuele tours kopen via deze link.
  • Locatie en Bereikbaarheid: Het museum ligt centraal op het Museumplein en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met tramlijnen 2 en 12 als goede opties vanaf Amsterdam Centraal.
  • Collectie: Naast Van Gogh's eigen werken, bevat het museum ook werken van zijn tijdgenoten, zoals Paul Gauguin en Claude Monet, die invloed hadden op zijn werk

Wat kun je verwachten van een bezoekje aan de Van Gogh Museum?

Een bezoek aan het Van Gogh Museum biedt een diepgaande ervaring van Vincent van Gogh's leven en werk. Het museum is thematisch en chronologisch ingedeeld, wat betekent dat je zijn artistieke ontwikkeling van begin tot eind kunt volgen.

Je zult iconische meesterwerken zien, zoals De Zonnebloemen en De Slaapkamer, evenals minder bekende schilderijen en persoonlijke brieven.

Het museum is verspreid over meerdere verdiepingen, elk met een eigen thema, waardoor je een goed overzicht krijgt van de verschillende fasen in Van Gogh's leven.

Van Goghmuseum Museumplein

Een van de voordelen van het museum is de mogelijkheid om een audiogids te gebruiken, wat helpt om nog meer inzicht te krijgen in Van Gogh's kunst en technieken.

Bezoekers ervaren het museum als druk, vooral rond de meest beroemde werken, dus het is aan te raden om laat in de middag te komen voor een rustiger bezoek.

Daarnaast organiseert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die een waardevolle aanvulling vormen op de vaste collectie.

Online tickets geven je vaak toegang tot exclusieve kortingen die ter plaatse niet beschikbaar zijn.


Van Gogh Museum Amsterdam Ervaringen

Het Van Gogh Museum is een van de meest iconische en populaire attracties in Amsterdam. Voor veel bezoekers is het een absolute must-do tijdens hun verblijf in de stad en vaak een van de hoogtepunten van hun reis.

In dit artikel hebben we verschillende Van Gogh Museum ervaringen en reviews van bezoekers verzameld. Hieronder vind je een overzicht van de meest opvallende ervaringen die mensen hebben gedeeld over hun bezoek aan de Van Gogh Museum.

Onze tour werd een paar uur eerder verplaatst. We werden tijdig geïnformeerd door Get Your Guide en hadden een geweldige communicatie ☺️ Sanja leidde de tour in het Engels. Maar dat was geen probleem, ze sprak altijd heel begrijpelijk en in "eenvoudig" Engels. Ze spreekt ook Duits en tussendoor konden we onze vragen stellen. Wij voelden ons ook erg op ons gemak bij Sanja 🤗

Zodra ik de tour boekte, werd ik gevraagd om de GetYourGuide-app te downloaden. Ik ontving updates en aanwijzingen en waardevolle informatie, en het verzekerde me er ook van dat ik geen geld verspilde aan een oplichterij.  De groep was klein, ze gaf duidelijke en behulpzame aanwijzingen over hoe je door het museum navigeerde, de delen die op de tour stonden en de delen die er niet waren. Ze was extreem goed thuis in het verhaal van Van Gogh en vertelde dat verhaal via specifieke stukken in de tour.Een echte aanrader!

De tour was uitstekend. Buiten je controle was het museum erg druk, waardoor het moeilijk was om dichtbij sommige schilderijen te komen. Onze gids deed geweldig werk door boeken met foto's van de schilderijen te hebben die we konden bekijken, terwijl hij uitleg gaf over de schilderijen.


Conclusie: is het Van Gogh Museum de moeite waard?

Het Van Gogh Museum is absoluut een bezoek waard voor kunstliefhebbers en toeristen. Het biedt een unieke kans om de werken van een van de meest iconische kunstenaars uit de geschiedenis van dichtbij te zien.

Of je nu geïnteresseerd bent in zijn meesterwerken of in de diepere aspecten van zijn leven, je zult niet teleurgesteld worden. Vergeet niet voldoende tijd te reserveren om alles in je op te nemen en optimaal van je bezoek te genieten.

Van Gogh Museum

  • Gratis annuleren
  • Goedkoopste tickets
  • Reserveer nu & betaal later

Veelgestelde vragen

Wat zijn de officiële openingstijden van het Van Gogh Museum?

Het Van Gogh Museum is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, met verlengde openingstijden op vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur. Het is verstandig om je bezoek vooraf te plannen om drukte te vermijden.

Hoeveel kost een ticket voor het Van Gogh Museum?

De standaard toegangsprijs voor volwassenen is € 22. Toegang is gratis voor kinderen onder de 18 jaar, en er zijn kortingen beschikbaar voor Museumkaart-houders.

Welke beroemde werken kan ik in het Van Gogh Museum zien?

In het Van Gogh Museum vind je beroemde werken zoals De Zonnebloemen, De Slaapkamer en Amandelbloesem. Elk van deze schilderijen vertelt een belangrijk deel van Van Gogh's verhaal.

Kan ik een rondleiding boeken in het Van Gogh Museum?

Ja, het Van Gogh Museum biedt verschillende rondleidingen aan. Deze kunnen vooraf worden geboekt en zijn beschikbaar in meerdere talen.

Waar kan ik mijn ticket veilig kopen voor het Van Gogh Museum?

Het wordt aanbevolen om tickets direct via de officiële website van het museum te kopen om extra kosten en fraude te voorkomen.

Andere bekeken ook:

>