Het Verdwenen Café de Paris in Amsterdam: Wat is er gebeurd?

Café de Paris was een bekende locatie aan het Rokin 81, in het hart van Amsterdam. Deze veelzijdige plek combineerde een restaurant, café en de brunchspot Metropolitain, en was een favoriet onder zowel locals als toeristen.

Bij AmsterdamLokaal.nl kregen we de afgelopen tijd veel vragen omtrent dit populaire restaurant. Om deze reden gingen wij op onderzoek uit.

Metropolitain in de Ochtend

In de ochtend en vroege middag opereerde Café de Paris als Metropolitain, een geliefde brunchplek. Hier kon je genieten van gerechten zoals acai bowls, wentelteefjes, eggs Benedict, en diverse sandwiches en crêpes. Het zonnige terras was perfect voor de warmere maanden​

Café de Paris in de Avond

’s Avonds transformeerde de locatie in een levendig restaurant en bar. Het menu bestond uit klassieke Franse gerechten zoals steak frites, coq au vin, salade Niçoise en steak tartare. De sfeer was levendig en het interieur industrieel maar gastvrij. Regelmatig waren er evenementen waar je tot in de late uurtjes kon dansen.

Een Iconische Locatie

Café de Paris bevond zich nabij beroemde bezienswaardigheden zoals de Dam, de Kalverstraat en de Wallen, wat het een handige en aantrekkelijke plek maakte voor een breed publiek. Het restaurant bood ook vegetarische opties en een heerlijk terras voor zomerse diners​.

Wat is er gebeurd?

Hoewel Café de Paris een geliefde plek was, zijn er aanwijzingen dat het restaurant inmiddels gesloten is. Dit nieuws komt uit diverse bronnen die wijzen op veranderingen en sluitingen in de Amsterdamse horeca​.

Voor de meest recente updates kun je de website van het restaurant of lokale nieuwsbronnen raadplegen om te bevestigen of Café de Paris nog actief is of definitief de deuren heeft gesloten.

Andere bekeken ook:

>