• Home
  • /
  • Winkels
  • /
  • 10 unieke souvenirs om mee naar huis te nemen uit Amsterdam

10 unieke souvenirs om mee naar huis te nemen uit Amsterdam

Amsterdam is een stad vol geschiedenis, cultuur en diversiteit, en er zijn talloze souvenirs te vinden die je kunt meenemen om de herinnering aan je bezoek aan deze prachtige stad levend te houden. Of je nu op zoek bent naar iets traditioneels, iets creatiefs of iets dat gewoonweg uniek is, Amsterdam biedt voor elk wat wils. Hieronder volgen de 10 leukste souvenirs die je mee kunt nemen uit Amsterdam.

1. Kaas

Holland staat bekend om zijn kaas, en Amsterdam heeft een aantal van de beste kaaswinkels in het land. Gouda en Edam zijn twee van de meest populaire soorten kaas die je hier kunt vinden, en ze zijn allebei heerlijk.

2. Stroopwafels

Deze typisch Nederlandse lekkernij is een must-try als je in Amsterdam bent. Stroopwafels zijn dunne wafels die zijn gevuld met stroop, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en smaken. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen en maken het perfecte souvenir voor vrienden en familie thuis.

3. Delfts blauw

Dit is een traditionele Nederlandse keramiekstijl die afkomstig is uit de stad Delft. Het is meestal blauw geschilderd op witte keramiek en heeft vaak afbeeldingen van windmolens, boten en andere Nederlandse iconen.

4. Fietsaccessoires

Fietsen is een integraal onderdeel van de Amsterdamse cultuur, en er zijn talloze fietswinkels en accessoirewinkels in de stad. Of het nu gaat om een ​​nieuw zadel, een mandje of een fietsbel met een grappige tekst, er is altijd wel iets leuks te vinden.

5. Tulpenbollen

Tulpen zijn een van de meest iconische symbolen van Nederland, en je kunt hier gemakkelijk tulpenbollen kopen om mee naar huis te nemen. Zorg er wel voor dat je controleert of je de bollen mag meenemen naar je eigen land.

6. iPhone hoesjes

Voor de gadgetliefhebbers is Amsterdam de ideale plek om te shoppen voor iPhone hoesjes. Er zijn veel winkels die een grote selectie hebben, van grappige tot stijlvolle ontwerpen. Dus als je op zoek bent naar een leuk iPhone hoesje, breng dan zeker een bezoek aan een van de vele gadgetwinkels in Amsterdam.

7. Haring

Als je in Amsterdam bent, moet je zeker Hollandse haring proberen. De haring wordt traditioneel geserveerd met ui en zuur, en is een heerlijk tussendoortje voor degenen die van vis houden. 

Als je een fan bent van Hollandse haring, is het een perfect souvenir om mee naar huis te nemen. Je kunt ingeblikte haring kopen om mee te nemen, zodat je thuis nog eens van deze lekkernij kunt genieten. 

8. Nederlands bier

Nederland heeft een rijke biercultuur, en er zijn talloze lokale brouwerijen in Amsterdam waar je ambachtelijk gebrouwen bier kunt proeven en kopen. Van traditionele pils tot experimentele IPA’s, er is voor elk wat wils. Neem ook eens een kijkje in onze eten / drinken categorie.

9. Amsterdamse prints

Amsterdam is een prachtige stad en er zijn veel lokale kunstenaars die mooie illustraties maken geïnspireerd op de stad. Je kunt prints vinden van grachten, fietsen, tulpen en vele andere thema’s die de essentie van de stad vastleggen. Deze prints zijn een geweldige souvenir en kunnen gemakkelijk worden vervoerd in een stevige kartonnen buis.

10. Vintage kleding

Amsterdam is een van de beste steden ter wereld om vintage kleding te winkelen. Er zijn talloze winkels die unieke stukken uit de jaren 50, 60 en 70 verkopen. Neem een ​​stuk mee naar huis om je garderobe een unieke touch te geven.

Conclusie

Amsterdam is een stad vol diversiteit en cultuur, en de souvenirs die je hier kunt vinden zijn net zo gevarieerd als de stad zelf. Door deze souvenirs mee naar huis te nemen, kun je de herinnering aan je bezoek aan deze prachtige stad levend houden.

Andere bekeken ook:

>