Wat te doen in De Pijp?

Wat te doen in De Pijp? De Pijp is een van de meest dynamische en levendige buurten van Amsterdam, bekend om zijn culturele diversiteit, gezellige sfeer en eindeloze activiteiten. Of je nu een lokale bewoner bent of de stad bezoekt, De Pijp heeft voor iedereen iets te bieden.

Van de beroemde Albert Cuypmarkt tot rustige wandelingen in het Sarphatipark en talloze culinaire hotspots, er is altijd wel iets te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee langs de vijf leukste activiteiten in De Pijp die je absoluut niet mag missen!

De Pijp

Wat kun je doen in De Pijp?

In De Pijp is meer dan genoeg te doen. Het is niet voor niets dat er steeds meer toeristen - vaak tot onze grote ergernis - deze parel ontdekken.

Van restaurants aan het Marie Heinekenplein tot een broodje halen op de Albert Cuyp: in De Pijp is heel veel te eten, te doen en te ontdekken. Maar waar begin je? Hieronder zetten wij op een rij wat je allemaal kunt doen in De Pijp! 

De lekkerste restaurants

In onze ogen zijn dit de beste restaurants van De Pijp op dit moment:

  • De Kaasbar
  • Wijmpje Beukers
  • Graham's Kitchen
  • Impero Romano
  • Venster 33

De mooiste bezienswaardigheden

De leukste activiteiten

  • Food tour op de Albert Cuyp
  • Sarphatipark

Veelgestelde vragen

Wat is er te doen in De Pijp?

De Pijp is een van de meest bruisende buurten van Amsterdam, bekend om zijn levendige sfeer, diverse cultuur en vele hotspots. Hier zijn een paar veelgestelde vragen over wat te doen in De Pijp:

Wat zijn de beste plekken om te bezoeken in De Pijp?

In De Pijp vind je enkele van de bekendste plekken van Amsterdam. De Albert Cuypmarkt is de grootste en bekendste dagmarkt van Nederland, waar je allerlei lokale producten kunt ontdekken. Voor een rustige pauze kun je terecht in het Sarphatipark, een groene oase waar je kunt wandelen of picknicken. De buurt herbergt ook veel eetgelegenheden en cafés, zoals de hippe bars rond het Gerard Douplein.

Waar kun je goed eten in De Pijp?

De Pijp biedt een breed scala aan eetmogelijkheden, van traditionele Nederlandse kroegen tot internationale restaurants. Zo kun je genieten van brunch bij CT Coffee & Coconuts of proeven van de internationale keuken in restaurants zoals IZAKAYA voor Aziatische gerechten of PHO91 voor Vietnamese lekkernijen.

Wat is er te doen in De Pijp voor gezinnen?

Voor gezinnen is er genoeg te doen in De Pijp. Het Sarphatipark biedt een fijne plek voor kinderen met een speeltuin, terwijl ouders van de rustige omgeving kunnen genieten. Daarnaast zijn er leuke eetgelegenheden en gezellige koffietentjes in de buurt waar je met het hele gezin kunt ontspannen.

Welke markten kun je bezoeken in De Pijp?

De Albert Cuypmarkt is zonder twijfel een van de topattracties in De Pijp. Hier vind je een breed scala aan kraampjes met verse producten, kleding en handgemaakte items. De markt is een uitstekende plek om de lokale sfeer op te snuiven en typisch Nederlandse producten zoals stroopwafels te proeven.

Waar kun je ontspannen in De Pijp?

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, is het Sarphatipark de perfecte plek om tot rust te komen. Dit park biedt genoeg ruimte om te wandelen, te picknicken of gewoon van de natuur te genieten. Het is een ideale plek voor een rustige middag in de stad.

Andere bekeken ook:

>