Bloemenmarkt Amsterdam: Openingstijden, tips en meer!

De bloemenmarkt in Amsterdam is uniek in Europa en een absolute aanrader voor iedereen die een dagje in Amsterdam is.

Dit is een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan de stad. De Bloemenmarkt bevindt zich langs de Singelgracht, tussen het Muntplein en het Koningsplein.

Bloemen en planten worden tentoongesteld op boten die van buitenaf eruitzien als echte winkels, kleurrijk en geurend. De boten staan achter elkaar opgesteld alsof ze een ‘normale’ winkelstraat vormen, met de ene winkel na de andere.

Ze worden ondersteund door palen en zijn overvol met tulpen, narcissen en allerlei soorten bloembollen. De bloemenmarkt van Amsterdam dateert uit 1862, toen handelaren boten gebruikten om bloemen vanuit de buitenwijken naar het stadscentrum te vervoeren en de schoonheid van hun kleurrijke en zeldzame bloemen langs de Singelgracht tentoon te stellen.

Vanaf de bloemenmarkt kan je allerlei toffe dingen doen, zoals naar de bioscoop gaan, een museum bezoeken of een borrel drinken op het Rembrandtplein.

Deze traditie is door de tijd heen onveranderd gebleven, en zelfs vandaag de dag kun je de sfeer van die periode herbeleven en je erdoor laten fascineren en aantrekken.

Wat kun je kopen op de bloemenmarkt?

De bloemenmarkt van Amsterdam is een historische en kleurrijke plek. Je kunt veel bloemen van zeldzame soorten zien en genieten van het prachtige kleurenspel van de tulpen, terwijl er ook kamerplanten, mysterieuze cipressen, gedroogde bloemen en bloemen gemaakt van hout – echte kunstwerken – worden verkocht.

Als je de Bloemenmarkt in de maand december bezoekt, vind je er prachtige en speciale kerstbomen te koop. Als je wat souvenirs mee naar huis wilt nemen, is er ook de mogelijkheid om verschillende typische Amsterdamse souvenirs te kopen op deze markt, zoals de beroemde Nederlandse kazen, speciaal gekleurde houten of keramische klompen, of houten tulpen, die het beste een bezoek aan de Bloemenmarkt vertegenwoordigen.

Openingstijden

De Bloemenmarkt is geopend met de volgende openingstijden:

    • Maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur

    • Zondag van 11.00 tot 17.30 uur

Hoe bereik je de Bloemenmarkt

De bloemenmarkt van Amsterdam is te bereiken met trams 1, 2 en 5 vanaf de halte Koningsplein en met trams 4, 9 en 14 vanaf de halte Muntplein. De dichtstbijzijnde metrohalte is Waterlooplein: vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen langs de Singel naar de Bloemenmarkt.

Nuttige informatie

Adres: Singel 630, 1017 AZ Amsterdam, Nederland

Vervoer: Metrohalte Rokin (299 m)

Waar bevindt zich de Bloemenmarkt, de bloemenmarkt

De Bloemenmarkt bevindt zich langs de Singelgracht in de Grachtengordel-West, een deel van het historische stadscentrum, net ten zuiden van het Middeleeuwse Centrum.

Veelgestelde vragen over de bloemenmarkt

Wat is de Bloemenmarkt in Amsterdam?

De Bloemenmarkt in Amsterdam is een historische markt langs de Singelgracht, waar je bloemen, planten en souvenirs kunt kopen. Het is de enige drijvende bloemenmarkt ter wereld.

Wanneer is de Bloemenmarkt in Amsterdam geopend?

De Bloemenmarkt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur, en op zondag van 11.00 tot 17.30 uur.

Waar bevindt de Bloemenmarkt in Amsterdam zich?

De Bloemenmarkt bevindt zich langs de Singelgracht in de Grachtengordel-West, een deel van het historische stadscentrum van Amsterdam.

Wat kan ik kopen op de Bloemenmarkt in Amsterdam?

Op de Bloemenmarkt kun je een breed scala aan bloemen, planten en souvenirs kopen, waaronder tulpen, narcissen, kamerplanten en typisch Nederlandse souvenirs zoals klompen en kaas.

Hoe kom ik bij de Bloemenmarkt in Amsterdam?

Je kunt de Bloemenmarkt bereiken met trams 1, 2 en 5 vanaf de halte Koningsplein en met trams 4, 9 en 14 vanaf de halte Muntplein. De dichtstbijzijnde metrohalte is Waterlooplein, vanwaar het ongeveer 10 minuten lopen is naar de Bloemenmarkt.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook:

>