Trek in heerlijk Turks eten, dat op een authentieke en ambachtelijke manier is bereid? In dit artikel bekijken we onze favoriete plek in Amsterdam voor een Turkse maaltijd. Of dit nu voor het diner of de lunch is, voor een sfeervolle date night of juist een zakelijke bespreking. Maydanoz (gelegen in de Pijp) is namelijk een plek voor vrijwel iedere gelegenheid!
Wat is het beste Turkse restaurant van Amsterdam?
Het beste Turkse restaurant in Amsterdam (en omstreken) is met stip Maydanoz. Niet alleen wordt er in dit authentieke restaurant gewerkt met seizoensgebonden en verse ingrediënten, ze bieden ook een zeer veelzijdige menukaart aan. Inclusief vlees, vis, vegetarische en vegan gerechten.
De reden dat we voor dit Turks restaurant Amsterdam hebben gekozen, is de consistentie die ze bieden. Dit restaurant kent namelijk een lange geschiedenis in de straten van Amsterdam, en is dan ook een favoriet bij zowel onbekend als bekend Nederland.
Waarvoor kun je bij restaurant Maydanoz terecht?
Bij restaurant Maydanoz kun je voor diverse gelegenheden terecht. Ongeacht of je zoekt naar een intiem diner of juist een accommodatie voor een grote groep, zoals zakelijk dineren Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar en het restaurant zelf beschikt over een goede sfeer (een mix van professionaliteit en de warmte van gezamenlijk dineren).
Naast de klassieke Turkse gerechten, kun je er ook terecht om te proeven van andere Mediterrane smaken, geïnspireerd door landen als Griekenland, Libanon en Syrië. Je kunt in de hoofdstad bij dit restaurant als het ware op een kleine culinaire reis gaan, om kennis te maken met nieuwe smaken.
Staan er ook vegetarische en veganistische gerechten op de kaart?
Dit is een vraag die tegenwoordig steeds vaker wordt gesteld en bij het beste Turkse restaurant van Amsterdam is het uiteraard mogelijk om ook te genieten van vegetarische en veganistische gerechten. Er is zelfs een speciale kaart, zodat je met een gerust hart kunt genieten van een veganistisch Turks menu. Hierop staan alle allergenen vermeld, wat ook een uitkomst biedt als je kampt met een allergie of intolerantie.
Hoe is de sfeer?
We hadden het al even over de sfeer bij Maydanoz, wat een belangrijk aspect is als je uit eten gaat. Via de social media kanalen kun je al wat van de sfeer proeven, al is dit niet te vergelijken met de echte ambiance. De open keuken, de geuren die je tegemoet komen als je dit Grill restaurant Amsterdam binnenstapt en de gezellige ambiance die er heerst, zijn namelijk niet online over te brengen.
Een kijkje op de kaart
We sluiten af met een aantal gerechten die op de kaart staan bij Maydanoz, inclusief een paar van onze eigen favorieten en die van de chef-kok.
- Koud voorgerecht: Saksuka (gefrituurde aubergine met ui)
- Warm voorgerecht: Sigara Boregi (gefrituurde bladerdeeg hapjes met aardappelpuree)
- Vleesgerecht: Tavuk Sis kebab (gemarineerde kip op houtskool)
- Visgerecht: Dorade (gemarineerde dorade op houtskool)
- Vegetarisch gerecht: (Maydanoz Sebze)gemarineerde groente op houtskool
- Dessert: Baklava (bladerdeeg met pistachenoten) en Dondurma (ijs met slagroom). De Dondurma is wellicht wat gewoner, maar desalniettemin erg lekker na een stevige Turkse maaltijd