Stress kan zorgen voor verschillende vervelende klachten. Zo kan stress een behoorlijke impact hebben op de gezondheid van de mens. Er zijn verschillende manieren die kunnen worden toegepast om stress te kunnen verminderen. Zo kan ook hypnotherapie een manier zijn om stress te kunnen verminderen. In de onderstaande blog kun je meer lezen over hypnotherapie: wat het is, waarvoor het kan helpen en in welke situaties het kan worden toegepast.
Wat is hypnotherapie eigenlijk?
Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij je toegang krijgt tot je onderbewustzijn: oftewel je wordt onder hypnose gebracht, maar waarbij je nog wel zelf de volledige controle hebt. Het is een manier waarbij er volledig wordt gefocust op de ontspanning en het zelfbewustzijn: er wordt dus echt stilgestaan bij het gevoel en de gedachten, maar ook bij het gedrag. Hierdoor kunnen ook eventuele negatieve patronen naar voren komen, waardoor dus ook kan worden gezocht naar een oplossing en hoe hierin de persoon kan veranderen.
Hoe kan hypnotherapie bij stress helpen?
Het af en toe ervaren van stress heeft iedereen weleens, maar het kan zijn dat iemand te veel stress ervaart en daardoor ook lichamelijke klachten heeft. Denk maar aan slapeloosheid of een burn-out. Het is belangrijk om erachter te komen welke situaties stress opleveren en daardoor kunnen deze situaties ook anders worden aangepakt. Voldoende rust nemen en proberen te ontspannen kan er ook voor zorgen dat de stress afzakt.
Ook kan hypnotherapie hierbij helpen. Hypnotherapie kan er namelijk voor zorgen dat deze patronen in het onderbewustzijn worden onderbroken. Bij hypnotherapie kunnen bovendien ontspanningstechnieken worden toegepast, om zo de stress te kunnen verminderen. In het onderbewustzijn kan er dan een nieuwe en gezondere manier ontstaan hoe er met stress kan worden omgegaan. Houd er wel rekening mee dat het per persoon kan verschillen hoe er wordt gereageerd op hypnotherapie.
Hypnotherapie kan voor verschillende situaties worden toegepast
Naast dat hypnotherapie kan worden toegepast bij stress, kan hypnotherapie ook bij andere situaties worden toegepast. Zo kan hypnotherapie bijvoorbeeld ook worden ingezet bij mensen die last hebben van pds – oftewel prikkelbaar darmsyndroom. Mensen met pds hebben last van gevoelige darmen, wat kan zorgen voor obstipatie maar ook diarree en een opgeblazen gevoel. Met hypnotherapie bij pds wordt er gefocust op de darmen, maar er worden ook vaak bepaalde oefeningen uitgevoerd. Dit verschilt natuurlijk per therapeut.
Een hypnotherapeut kiezen: hier kun je op letten
Hypnotherapie kan dus voor verschillende situaties worden toegepast, in de hoop om verschillende problemen te kunnen verlichten of verhelpen. Ben je zelf op zoek naar een goede hypnotherapeut in Amsterdam? Dan is het belangrijk dat je let op een aantal punten.
Zorg er in ieder geval voor dat je op zoek gaat naar een hypnotherapeut met erkende certificaten en genoeg ervaring. Zo kun je kijken hoeveel ervaring een hypnotherapeut heeft, maar kun je ook kijken naar hoe goed de hypnotherapeut is opgeleid. Dit kun je vaak terugzien in de cijfers die worden aangeduid bij de hypnotherapeut.
Daarnaast kun je ook kijken of de hypnotherapeut is gespecialiseerd in een bepaald onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan een specificatie in stress of angst.
Ook is het belangrijk om te kijken naar de tarieven van de hypnotherapeut. Ook is het dan slim om te kijken hoe de tarieven zijn opgebouwd van een sessie. Je zou ook kunnen navragen of er eventuele kosten kunnen worden vergoed.
Bovendien kun je reviews doorlezen van verschillende hypnotherapeuten. Door reviews door te lezen, krijg je alvast een beeld van de hypnotherapeut. Let daarbij zeker op de negatieve en positieve punten. Daarnaast kun je ook in jouw sociale kring vragen of mensen goede ervaringen hebben met een hypnotherapeut.