• Home
  • /
  • Winkels
  • /
  • De 5 beste zonnepanelen installateurs in Amsterdam

De 5 beste zonnepanelen installateurs in Amsterdam

Ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur in Amsterdam? We helpen je graag een handje en hebben hieronder de beste zonnepanelen installateurs uit de Nederlandse hoofdstad verzameld. 

5 Goede zonnepanelen installateurs van Amsterdam

Allicht Totaaltechniek

Allicht Totaaltechniek is een installatiebedrijf met tientallen jaren ervaring in meerdere gebieden van de techniek, zoals toegangscontrole, elektrotechniek en de installatie van zonnepanelen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen in Amsterdam op platte daken.

De zonnepanelen worden vakkundig en veilig op je huis geïnstalleerd, waarbij de nodige bekabeling wordt gemonteerd en netjes wordt weggestopt in bestaande leidingkokers of iets dergelijks. Alle monteurs van Allicht Totaaltechniek hebben een VCA, Veiligheids Certificaat Aannemer, behaald tijdens een opleiding over veilig werken.

Het bedrijf stemt de installatie van zonnepanelen volledig af op je wensen en behoeften aan elektriciteit. Er wordt besproken of je een accu wilt die de eventuele rest elektriciteit opslaat voor een later gebruik. Ook wordt de staat van je dakbedekking bekeken, zodat de zonnepanelen niet moeten worden weggehaald binnen een aantal jaar om de dakbedekking te vernieuwen. Allicht Totaaltechniek denkt echt aan alles! 

Contact:

Telefoon: 020 665 3291

E-mail: info@allicht.com


Adres:

Westhavenweg 58F

1042 AL AmsterdamSuniverse

Als je zonnepanelen in Amsterdam wilt plaatsen, zit je bij Suniverse aan het juiste adres. Het bedrijf levert duurzame energiesystemen en heeft een volledig aanbod aan financieringsoplossingen. Het bedrijf werd op 1 april 2022 overgenomen door Eneco.

Suniverse wil duurzame energie interessant en beschikbaar maken voor het brede publiek. Door hun vergunning van de Autoriteit Financiële Markten kan Suniverse je een consumptief krediet adviseren en bemiddelen.

Zo kun je genieten van energiebesparende maatregelen aan goede financieringsmogelijkheden en hoef je niet wakker te liggen van de financiering van je nieuwe zonnepanelen. Het bedrijf werd opgericht in 2009 en kan zich beroepen op de nodige ervaring. 

Contact:

Telefoon: 020 422 0835

E-mail: info@suniverse.nl


Adres:

Joan Muyskenweg 22

1096 CJ Amsterdam


GreenFocus

GreenFocus wordt door de klanten benoemd tot de beste zonnepanelen installateur van Amsterdam. En dat heeft zo zijn redenen! Het bedrijf werd in 2008 opgericht. De zonnepanelen installateur heeft de missie om te werken aan een duurzame samenleving met minder schadelijke uitstoot en energieverbruik en dit door de nieuwste technologieën te implementeren.

Door als onafhankelijk adviseur en leverancier op te treden, wil het bedrijf toegevoegde waarde creëren en zijn betrokkenheid bij het milieu en de klanten overbrengen. Dagelijks staan meerdere medewerkers klaar om gebouwen te verduurzamen en energiezuiniger te maken. Het bedrijf heeft een adviestak, waar je onafhankelijk en gecertificeerd advies kunt inwinnen.

Eerlijkheid staat voorop bij het contact met de klanten en er wordt altijd naar 100% tevredenheid van de klant gestreefd. De belangrijkste waarden van het bedrijf zijn kennis, betrouwbaarheid en kwaliteit. Voor jouw zonnepanelen in Amsterdam zit je goed bij GreenFocus! 

Contact:

Telefoon: 020 448 1400

E-mail: advies@greenfocus.nl


Adres:

Nieuw-Zeelandweg 15

1045 AL Amsterdam

Chint Solar Netherlands

Chint Solar Netherlands is een ervaren partner voor het plaatsen van zonnepanelen in Amsterdam. Het bedrijf Chint werd in 1984 opgericht en is een toonaangevend aanbieder van duurzame energie-oplossingen. Sinds 2006 effent Chint Solar het pad naar duurzame energie en heeft het meegewerkt aan vele projecten in meer dan 140 landen.

Het bedrijf is een belangrijke speler in de industrie van zonne-energie en is gespecialiseerd in de productie van kristallijne modules. Chint Solar is voornamelijk actief op het gebied van de ontwikkeling, de realisatie, de financiering en het beheer van zonneparken.

De lokale dochteronderneming in Amsterdam werd in 2017 geïmplementeerd. De zonnepanelen installateur is vooral gekend omwille van de aansluiting van het Midden Groningen-zonnepark op het stroomnet in 2019. 

Contact:

Telefoon: 020 211 7265

E-mail: informatie@chintsolar.com


Adres:

Transformatorweg 38

1014 AK Amsterdam


Green4Energy

Green4Energy is de partner voor energieconcepten voor bedrijven, beheerders en ontwikkelaars. De zonnepanelen installateur is een onderdeel van het moederbedrijf Klomp.

Het bedrijf, dat overigens dicht bij de beste outdoor winkel ligt, wil Nederland verduurzamen door zakelijke gebouwen energieneutraal te maken door middel van vooruitstrevende energieconcepten. Je vindt hier totaaloplossingen op het gebied van daktechniek, energie, installatietechniek, beheer en onderhoud.

Bij Green4Energy kun je terecht voor advies, implementatie, beheer en onderhoud van zonnepanelen in Amsterdam. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de zonne-energie waardoor het je vrijblijvend advies op maat kan geven en een professionele aanpak garandeert. De installatie gebeurt vakkundig en alle medewerkers zijn in het bezit van de nodige certificeringen met betrekking tot veiligheid, betrouwbaarheid en kennis. 

Contact:

Telefoon: 020 422 0835

E-mail: info@suniverse.nl


Adres:

Digitaalstraat 5

1033 MP Amsterdam


Hoe vind je de beste zonnepanelen installateur in Amsterdam?

De juiste installateur kiezen, is niet gemakkelijk. We geven je graag enkele zaken mee waar je best rekening mee houdt bij het maken van je keuze. Hoe je de beste zonnepanelen vind, lees je hieronder!

Ervaring

Als je zonnepanelen laat installeren, is dit een keuze voor de komende 20 jaar. Je wilt in die tijd dan ook geen problemen ondervinden door de foutieve installatie. Om zonnepanelen juist te kunnen plaatsen, heeft de installateur de nodige opleiding en werkervaring nodig.

Je zoekt dan ook best een installateur van zonnepanelen die al een reeks projecten kan voorleggen. Het kan nuttig zijn om de referenties van de installateur te controleren en met andere klanten in contact te treden. 

Certificering

Het is als klant niet eenvoudig om te beoordelen of een installateur van zonnepanelen de nodige expertise heeft. Daarom zoek je best naar een gecertificeerde of erkende installateur.

Sinds 1 januari 2021 is er de Erkenningsregeling Ontwerp, Installatie, Beheer en Onderhoud van Zonnestroomsystemen die de specifieke eisen beschrijft voor een bedrijfserkenning voor het installeren, ontwerpen, onderhouden en beheren van zonne-energiesystemen. Bedrijven die aan de eisen voldoen, krijgen een erkenning maar worden ook regelmatig opnieuw beoordeeld.

Daarnaast is er ook nog de certificering Zonnekeur, een keurmerk dat zowel de bedrijfsvoering van de installateur als de veiligheid van de installaties controleert. Deze twee certificeringen bieden je een goed zicht op de professionaliteit van de installateur van je keuze. 

 

Garantie 

Voor je de keuze van installateur maakt, is het belangrijk dat je weet welke garantie je hebt op zowel je zonnepanelen en de omvormer, als op de uitgevoerde werken. Een erkende installateur werkt met hoogwaardige merken waarop tussen 10 en 25 jaar garantie zit voor de zonnepanelen en een minimale garantie van 5 jaar voor de omvormer.

Op de uitgevoerde werken geeft een betrouwbare installateur minstens 5 jaar garantie. Een goede installateur voert de installatie zelf uit en doet geen beroep op onderaannemers. 

 

Merkenaanbod

Bij het opvragen van een offerte is het belangrijk dat je er op let dat de installateur het merk van zonnepanelen vermeld dat hij gaat installeren. Zodra je een vermelding ziet van “Made in Germany” of “A-merk” mag je ervan uitgaan dat de installateur zijn zonnepanelen zo goedkoop mogelijk wilt inkopen.

Je loopt de kans dat het merk enkele jaren later niet meer wordt ondersteund door je installateur of dat er geen enkele installateur de bestaande installatie kan of wil nakijken of herstellen. Dit heeft dan weer impact op je garantie, die je ten alle tijden niet wil verliezen. 

 

Reviews

Sinds de opkomst van internet is het steeds gemakkelijker om reviews op te zoeken van andere klanten van je gewenste zonnepanelen installateur in Amsterdam. Reviews geven je een goed zicht op de werkethiek, de ervaring en het afgeleverde werk van het bedrijf waarmee je in zee wilt gaan.

Je moet wel in het achterhoofd houden dat mensen die niet tevreden zijn vaker geneigd zijn om een review achter te laten dan mensen die wel tevreden zijn. Het is dan ook aangeraden om je niet te veel te laten meeslepen door negatieve reviews en vooral de positieve reviews te onthouden. 

 

Andere bekeken ook:

>