Amsterdam zonnige terrassen: De beste zonnige terrassen van 2024!

Op de eerste dag dat de temperatuur boven 20 graden uitstijgt, grijpt de Amsterdammer massaal naar de favoriete bezigheid: op een terras zitten. 

Nu bepaalt het weer voor de gemiddelde Amsterdammer niet altijd uit of op een terras zitten kan of juist niet, toch zijn wij altijd een stukje blijer op een zonnig terras.

Maar wat zijn nu de beste zonnige terrassen van de stad? Wij gingen op onderzoek uit en stelden een lijst op met de beste zonnige terrassen van Amsterdam! 

Beste zonnige terrassen

De beste zonnige terrassen in Amsterdam

1. Karavaan

We beginnen bij Karavaan, een fijn stadsterras aan de Bilderdijkstraat in West. Deze tent hoort bij een van de horecazaken van de Drie Wijzen uit Oost. Opvallend aan deze plek is de grote hoeveelheid tafels die ze buiten hebben staan.

Karavaan steekt met kop en schouders uit boven de rest als we het hebben over service. Je krijgt standaard een fles water op tafel en het eten is er lekker.

Deze goede service is niet onopgemerkt gebleven, want het kan hier ramvol zitten. Zo kan je na een dag lekker terrassen op vrijdagavond gewoon naar binnen voor een gezellige avond. 

Natuurlijk zit je bij Karavaan tot laat in de avond vol in de zon. 

Kortom, een fijn en zonnig terras om naartoe te gaan!

  • Onze tip: Pita citroenkip voor € 15,95.

Adres:

Kwakersplein 2

1053 TZ Amsterdam

West


2. Poesiat en Kater

Dan gaan we verder met in het hart van Amsterdam-Oost. Als je op het terras zit, word je verwend met een uitgebreide selectie bieren die de ambachtelijke geest van de brouwerij belichamen.

Van verfrissende pale ales tot rijke, robuuste stouts, er is voor elk wat wils. Neem bijvoorbeeld de Poesiat Weizen, een heerlijk tarwebier met een subtiele fruitige twist, perfect voor een ontspannen middag op het terras. Of laat je verrassen door de Katerkop, een krachtige IPA die je smaakpapillen verwent met zijn uitgesproken hoparoma's en volle karakter.

Maar het draait niet alleen om bier hier; het gaat om de ervaring. Elk bezoek aan Poesiat en Kater is een ontdekkingsreis, met een steeds veranderende selectie seizoensgebonden brouwsels en speciale releases.

Boven alles is het een terras dat natuurlijk vol in de zon zit.

Wij vonden dit stiekem zelfs beter dan brouwerij 't IJ. 

  • Onze tip: Probeer de Smulling IPA

Adres:

Polderweg 648

1093 KP Amsterdam

Oost


3. Vergulden Eenhoorn

En dan het oudste zonnige terras van de stad: de Vergulden Eenhoorn. Dit terras stamt uit 1702, waar aan de ringdijk een restaurant werd gebouwd midden in de natuur.

Ook nu nog is het een plek met veel groen en waar je vol met je porem in de zon kunt genieten van een drankje en een hapje. 

Naast reguliere tafeltjes zijn er ook strandstoelen waarin je kunt liggen en is er een heuse jeu-de-boulesbaan. Altijd leuk voor de momenten waar je even wat anders wil dan alleen maar stilzitten.

Het is niet echt heel dicht bij het centrum, maar dan heb je ook wel wat. Wat ons betreft een absolute aanrader.

  • Onze tip: Ga jeus-de-boulen!

Adres:

Ringdijk 58

1097 AH Amsterdam

Watergraafsmeer


4. Lokaal van de Stad

Zo gaan we verder met het Lokaal van de Stad. Lokaal van de Stad is misschien wel het meest sfeervolle terras van Amsterdam, dat ook nog eens vol in de zon ligt. 

Het terras is klein opgezet, waar op het gras allemaal stoelen en tafels zijn geplaatst. Je hebt hier een heel fijne combinatie van drankjes en eten, op een heel laagdrempelige manier. 

De kaart bestaat uit allerlei borrelplanken en volledige gerechten, die echt heel lekker waren. 

Of je nu komt voor een snelle hap, een gezellige borrel of een uitgebreid diner, Lokaal van de Stad verwelkomt je met open armen.

  • Onze tip: Teken de petitie voor het behouden van het grasterras.

Adres:

Heemstedestraat 68

1058 NP Amsterdam

Zuid


5. Café Thuys

En dan sluiten we af met Café Thuys, een café in hartje West. 

Dit café heeft een heel fijn buitenterras. Nou, eigenlijk zijn het twee kleine terrassen, waar je standaard mensen kunt vinden. 

Het is een fijn terras om in de zon te zitten, waar je ook nog eens langs het water zit. Je zit wel naast de wat drukkere Admiraal de Ruyterweg, maar waar in Amsterdam zit je nu écht rustig?

Café Thuys onderscheidt zich van de rest van de zonnige terrassen door de fijne service die zij bieden en het lekkere menu. Ze hebben veel maandspecials, dus wees hier alert op.

Thuys is een plek waar je vol met je bakkes in de zon kunt zitten én je kunt genieten van een gezellige locatie. 

  • Onze tip: Nacho's uit de oven met extra kippendijen

Adres:

De Clercqstraat 129

1053 AK Amsterdam

West


Wat zijn de beste zonnige terrassen in Amsterdam?

Uit onze test is gebleken dat Café Thuys, Lokaal van de Stad, Vergulden Eenhoorn, Poesiat en Kater en Karavaan de zonnigste terrassen zijn van Amsterdam.

Waar vind je zonnige terrassen in Amsterdam?

Eigenlijk overal wel. Zoek vooral naar plekken waar je aan het water kunt zitten, want daar is meer ruimte voor de zon om door te breken. 

Wat is het leukste zonnige terras?

In onze ogen is dat toch Karavaan.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook:

>