• Home
  • /
  • Activiteiten
  • /
  • Boot huren in Amsterdam? Dit zijn de 5 beste plekken in 2024!

Boot huren in Amsterdam? Dit zijn de 5 beste plekken in 2024!

Wat is er leuker dan een rondje te varen over de grachten? Op warme dagen is het een aanrader om samen met je vrienden voor een paar uur een boot te huren om onder het genot van een drankje te varen.

Gelukkig zijn er in Amsterdam genoeg plaatsen waar je een boot kunt huren. In dit artikel zetten we voor jou de beste plekken om een boot te huren in 2024 op een rij!

Beste boot huren in Amsterdam

De beste plek om een boot te huren in Amsterdam

1. Sloepdelen.nl

De eerste plek waar jij een boot kunt huren in Amsterdam, is Sloepdelen.nl. 

Bij dit bedrijf kan jij een elektrische sloep huren, waarmee je zo'n 14 uur kunt varen. De sloep heeft veel opbergruimte aan boord en er is plaats voor 12 personen.

Dat deze sloep elektrisch is, is een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. Het is namelijk zo motorische bootjes steeds meer uit de stad worden geweerd. Net als bij scooters, worden binnenkort alleen elektrische boten nog toegestaan.

Bij dit bedrijf kan je ook lid worden, waardoor de kosten van het huren van een boot fors omlaag gaan. Zo kost een bootje € 70 per uur, met een borg van € 150, terwijl 'leden' maar € 32,50 in daluren, en € 42,50 in piekuren per uur betalen.

Het laatste grote voordeel van Sloepdelen is dat je je niet hoeft te melden bij de organisatie, want je krijgt toegang tot je gekozen sloep met een app. 

  • Onze tip: Je kunt op twee locaties opstappen, namelijk op de Mauritskade en de Nassaukade.

Adres:

Mauritskade 3

1091 GC Amsterdam

Oost


2. Boats4rent.nl

Dan gaan we verder met Boats4rent.nl. Bij deze partij kan je een elektrisch bootje huren dat geschikt is voor zo'n 6 personen. 

In tegenstelling tot Sloepdelen.nl, heb je bij BootjehureninAmsterdam.nl wel een meldplicht. Op de Nassaukade krijg je uitleg over de boot en alle vaarregels waar je je aan moet houden.

Zo kan je varen langs de mooiste plekken en kerken in Amsterdam.

Je kan varen voor 2 tot 3 uur, waarbij 2 uur varen € 89 kost, en 3 uur varen € 99. Er geldt ook een korting op daluren, waarbij je dan € 79 voor 2 uur en € 89 voor 3 uur betaalt.

  • Onze tip: Reserveer ruim van tevoren

Adres:

Nassaukade 155

1053 LK Amsterdam

Centrum


3. SloephurenAmsterdam.nl

Dan gaan we verder met SloephurenAmsterdam.nl, een grote partij die rondvaarten organiseert met een persoonlijke schipper. 

Hier vinden we verschillende soorten boten, variërend van kleine groepjes mensen tot wel 75 personen. 

Het grote voordeel van SloephurenAmsterdam.nl is dat je ook allerlei eetarrangementen kunt bijboeken. Dit kan voor zowel grote als voor kleine groepen.

Bovendien is het zo dat je bij deze partij van 2 tot 5 uur kunt varen. Daarmee is de duur van de tocht een stuk hoger dan de concurrenten.

Al met al is SloephurenAmsterdam dus perfect voor grotere groepen, maar ook met een kleinere groep kan je hier een fijne tocht boeken. 

  • Onze tip: Reserveer een sloep met eten aan boord voor burgers, pizza's, snacks of zelfs BBQ!

Adres:

Oosterdokskade 8

1011 AE Amsterdam

Centrum


4. Mokumboot.nl

De volgende op onze lijst is Mokumboot.nl. Bij Mokumboot zijn er verschillende opties mogelijk, zoals het zelf huren en besturen van een bootje, het boeken van een rondvaart van 1 uur of het boeken van een privérondvaart tot 35 man.

Veruit de meeste mensen kiezen bij Mokumboot voor het zelf huren van bootje. Deze bootjes hebben plek voor 6 personen. Je kunt kiezen voor een duur van 2 uur, 3 uur of 4 uur.

De kosten hiervoor bedragen € 95 voor 2 uur, € 120 voor 3 uur en € 150 voor 4 uur. Ook wordt er een borg gevraagd van € 100. 

Een groot voordeel van Mokumbuut is het feit dat zij meerdere opstapplekken hebben. Zo kan je opstappen in het centrum, Weesperbuurt, Amstel, de Rai, oost of zuid. 

  • Onze tip: Let op het vinden van de opstapplek op de woorden 'sloep locatie', want dat zijn de opstapplekken waar jij zelf een boot kunt huren en besturen.

Adres:

Nassaukade 351

1053 LZ Amsterdam

Centrum


5. AmsterdamBoothuur.nl

We sluiten deze lijst af met AmsterdamBoothuur.nl. Deze partij biedt geen vrije sloepverhuur aan, maar voornamelijk salonboten en luxe-assortimenten.

Hierbij moet je denken aan overdekte historische boten, waar je lekker eten en drinken aan boord krijgt.

Hierbij heb je te maken met boten van verschillende groottes, waardoor je hier gebruik van kunt maken met groepen van 10, maar ook van boven de 50. 

Het grootste voordeel van deze partij is dat er talloze opstaplocaties zijn in de stad.

Al met al is dit een duurdere partij, waar je meer een luxe-ervaring ondergaat. 

  • Onze tip: Boek de Jean Schmitz voor een luxe diner

Adres:

Meerdere opstaplocaties.


Wat is de beste plek om boten te huren in Amsterdam?

Uit ons onderzoek bleek dat Sloepdelen.nl de beste aanbieder is voor het huren van een boet.

Welke boten kan je huren?

Als je zelf een boot wil varen, heb je de keuze uit een kleine elektrische sloep van 6 personen of een grote elektrische sloep van 12 personen. Daarnaast heb je allerlei andere type (salon)boten, maar daar zal je altijd een schipper bij moeten huren.

Mag je zonder vaarbewijs varen in Amsterdam?

Ja, dat mag. Let wel op: in Amsterdam zijn schippers meedogenloos en je zal je borg verliezen als je onveilig vaart. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook:

>