• Home
  • /
  • Eten en drinken
  • /
  • Amsterdam terras aan het water: De beste terrassen aan het water van 2024!

Amsterdam terras aan het water: De beste terrassen aan het water van 2024!

Amsterdammers zijn de enige mensen ter wereld die 's winters een enkel zonnestraaltje gebruiken als smoes om op het terras te gaan zitten. Zeker met wat warmer weer zitten de terrassen bomvol.

Maar wat zijn nu de beste terrassen aan het water van Amsterdam? Wij gingen op zoek naar allerlei terrassen waar je de hele dag in de zon kunt zitten en kunt genieten van langsvarende bootjes.

Ben jij benieuwd naar de beste terrassen aan het water? Hieronder vind je onze top 5! 

Terrassen aan het water Amsterdam

De beste terrassen aan het water in Amsterdam

1. Waterkant

We trappen af bij de Waterkant, een iconisch terras aan de Marnixstraat. Onder deze garage kan het ontzettend druk worden, waarbij de mensen niet alleen op de stoelen zitten, maar ook een biertje en bitterballetje meenemen om dit zittend op de kade te nuttigen.

Bovendien heb je bij de Waterkant een ruim assortiment aan Surinaamse snacks. Zo kan je ook nog eens wat exotisch eten naast de Amsterdamsche Borrelplank die je toch allang al kent.

De charme van Waterkant zit hem in het kneuterige. Het zijn eenvoudige stoelen en je moet zelf je eten en drinken halen aan de bar. Toch is de sfeer geweldig.

Daarnaast zit je bij Waterkant volledig in de zon en kijk je hier je ogen uit. Wat ons betreft een gigantische aanrader! Besef wel dat je hier niet de enige Amsterdammer bent, want het kan er ontzettend druk zijn. 

  • Onze tip: Ga helemaal aan het einde zitten, want als het druk is, gaat daar een extra bar open én kan je aanmerende bootjes bekijken.

Adres:

Marnixstraat 246

1016 TL Amsterdam

West


2. Hannekes Boom

We vervolgen de lijst met een razend populaire bar aan het Oosterdok: Hannekes Boom. Vanaf dit terras heb je uitzicht op het IJ, waar je boten, schepen en sloepjes aan de lopende band voorbij ziet varen. 

Het fijne aan Hannekes Boom, is dat er veel plek is. Je zit aan grote picknicktafels, waar je zeker met 10 man aan kunt zitten. 

Bovendien is er een kleine steiger aanwezig, waarbij menig Amsterdammer aanmeert voor een korte versnapering of een borrel. 

Bij Hannekes Boom scan en betaal je vanaf je tafel, waarbij je drankjes aan jou worden bezorgd. Een stukje service en persoonlijk contact mist bij dit concept, maar het heeft wel als voordeel dat je meteen kunt weglopen na je laatste rondje. 

Wij zaten er vorige zomer in de volle zon, waarbij we aardig moest smeren. Wel moet worden gezegd dat het biertje niet een dikke schuimkraag had. Dat hebben we echter maar één keer meegemaakt. 

  • Onze tip: Je kunt nu via het Oosterdok via de brug direct oversteken naar Hannekes Boom

Adres:

Dijksgracht 4

1019 BS Amsterdam

Centrum


3. Lokaal van de stad

Dan komen we aan bij het terras dat - wat ons betreft - de meeste sfeer heeft: Lokaal van de Stad. Dit terras ademt gezelligheid en gemoedelijkheid, met een ontzettend breed terras.

Oke, je zit op houten gammele stoeltjes, maar rugklachten door terraszitten is toch echt meer te wijten aan het feit dat jij niet genoeg naar de sportschool gaat.

Bij Lokaal van de Stad kan je de hele dag in de zon zitten en genieten van een drankje, maar ook zeker van het eten. Het menu bestaat uit talloze snackplanken, variërend van Nederlandse bitterballen tot Libanese hummusplanken met pitabrood. 

Wij hebben hier écht heel lekker gegeten. Kortom, een absolute aanrader.

  • Onze tip: Pita plank voor € 13,50.

Adres:

Heemstedestraat 68

1058 NP Amsterdam

Zuid


4. Pllek

We vervolgen onze lijst met een kort uitstapje naar Amsterdam-Noord die we niet hadden kunnen missen: Pllek. Pllek is al jaren een begrip voor Amsterdammers, waar een ontzettend groot terrein is vrijgemaakt voor terrassen, chillplekken en podia voor bandjes.

Pllek is niet zo heel knus en compact, wat we bij de andere terrassen wel hebben gevonden. Tegelijkertijd heb je totaal niet het gevoel dat het té groot of overweldigend is. 

Het eten is lekker, de service is goed en er is meer dan genoeg ruimte. 

Bovendien zit je bij Pllek de hele dag in de zon, dus neem je zonnebrand maar mee!

  • Onze tip: 's Zomers wordt hier een buitenbioscoop georganiseerd.

Adres:

T.T. Neveritaweg 59

1033 WB Amsterdam

Noord


5. Vooges aan 't IJ

We besluiten de lijst met terrassen aan het water met het belangrijkste stukje water in Amsterdam: Vooges aan 't IJ. Deze plek ken je wellicht als Meneer Nieges, dat onlangs een verbouwing onderging. 

Sinds 2024 is het weer open voor een lekkere borrel in de zon. Dit terras ligt pontificaal aan het IJ en geeft je uitzicht op gigantische cruiseschepen die onze stad binnenvaren.

Er is eigenlijk maar één nadeel te formuleren over Vooges: de wind. Het kan flink waaien op zee en het IJ vormt daar geen uitzondering op. 

Deze plek vinden wij het meest bijzonder, omdat deze écht direct aan het IJ ligt. Het is wat minder knus dan bijvoorbeeld Lokaal van de Stad, en minder groot dan Pllek, maar nog steeds een heerlijk terras om te genieten van de volle zon. 

  • Onze tip: Jamon Iberico voor € 16,50.

Adres:

Westerdoksdijk 40H

1013 AE Amsterdam

Centrum


Wat zijn de beste terrassen aan het water in Amsterdam?

Uit onze test is gebleken dat Vooges aan 't IJ, Pllek, Lokaal van de Stad, Hannekes Boom en Waterkant de beste terrassen aan het water zijn. 

Waar vind je terrassen aan het water?

De meeste cafés in de stad kennen wel iets van uitzicht op het water, maar lang niet allemaal zitten ze áán het water. Dat geldt wel voor de terrassen uit onze lijst.

Wat is het leukste terras aan het water?

In onze ogen is dat toch echt Lokaal van de Stad.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook:

>