• Home
  • /
  • Eten en drinken
  • /
  • Beste Döner Amsterdam: De Top 5 lekkerste broodjes döner in onze hoofdstad!

Beste Döner Amsterdam: De Top 5 lekkerste broodjes döner in onze hoofdstad!

Laten we eerlijk zijn: op sommige momenten gaat er niks boven een verrukkelijk broodje döner. Als rasechte Amsterdammer hebben wij de afgelopen jaren tientallen broodjes döner in de stad mogen eten.

Maar waar scoor je nu eigenlijk het allerbeste broodje döner in Amsterdam

In dit artikel geven we antwoord op deze vraag. Hieronder vind je de beste dönerzaken met het beste broodje döner in Amsterdam!

Beste donerzaak amsterdam

De top 5 beste dönerzaken van Amsterdam

1.Leeman

Eerst wil ik je vertellen over een verborgen juweeltje genaamd Leeman, te vinden 1985 te vinden in De Pijp.

Leeman is een plek die ik vaak bezoek vanwege de eenvoud en kwaliteit van hun gerechten. Hun döner kebab is een echte traktatie. Voor €9,50 krijg je een rijkelijk gevuld broodje met sappig vlees, knapperige groenten en smaakvolle sauzen. Het is als een smaakvolle reis door Amsterdam, allemaal in één hap.

Wat dit restaurant onderscheidt, is de vriendelijke service en de ongedwongen sfeer. Het voelt als thuiskomen bij vrienden die weten hoe ze je moeten verwennen met goed eten.

Dus, als je je in Amsterdam bevindt en hunkert naar döner of de 'Leeman's Special', ga dan naar Leeman in De Pijp. Het is een culinair avontuur dat je niet mag missen, en het laat je portemonnee intact.

  • Onze tip: Halal Dürüm döner kebap mix voor €14,00

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag: 12:00-20:00

Op vrijdag 11:00-20:00

Adres:

Van Woustraat 160

1073LW Amsterdam

Tel: 

020 662 2596

2. The Best Döner

Dan gaan we verder met The Best Döner. Dit gezellige eethuis bevindt zich in het bruisende stadsdeel De Pijp en heeft al sinds 2005 een plekje in mijn hart veroverd.

Wat maakt dit restaurant zo bijzonder? Simpelweg de onverslaanbare smaak van hun döner kebab. Voor een eerlijke prijs van slechts €9,50 krijg je een dürüm boordevol mals vlees, knapperige groenten en verrukkelijke sauzen. Het is als een culinaire reis door de stad, allemaal samengebundeld in één hap.


Wat ik zo waardeer, is de vriendelijke bediening en de informele sfeer. Het is alsof je bij goede vrienden op bezoek bent die weten hoe ze je smaakpapillen moeten verwennen.

Als je The Best Döner bezoekt, moet je absoluut hun döner kebab proberen. Het is een smaakexplosie die je niet snel zult vergeten. Bovendien blijft het vriendelijk voor je portemonnee, waardoor je zonder zorgen kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Dus, als je in Amsterdam bent, aarzel dan niet om hier langs te gaan voor een smaakvolle traktatie.

  • Onze tip: Dürüm döner lamsvlees voor €9,50

Openingstijden:

Zondag gesloten

Maandag t/m zaterdag: 09:00-17:00

Adres:

Dapperstraat 4

1093 BT, Amsterdam


Tel: 

020 662 2596

3. Juicy Kebab

Luister, Juicy Kebab in het hartje van Amsterdam, Monnikenstraat, daar moet je wezen. Ze draaien daar al een tijdje mee en hebben de kunst van een goede kebab helemaal onder de knie. Wat dit tentje zo top maakt? Het is recht voor z'n raap, geen poespas, gewoon steengoede kebab.

Je moet daar echt de Döner eens proberen, of als je zin hebt in iets anders, pak dan de falafel. Kost je een paar knaken, maar dan heb je ook wat. Rond de 6-10 euro en je loopt met een glimlach naar buiten. Het is dat soort plek waar de smaken je een verhaal vertellen, alsof je een reis maakt zonder Amsterdam te verlaten.

Dus, als je buik begint te rammelen en je zin hebt in iets echt lekkers, stap dan binnen bij Juicy Kebab. Geen gedoe, gewoon genieten. En geloof me, je portemonnee blijft ook blij.


  • Onze tip: broodje kalfsdöner voor €6,50

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag t/m donderdag: 16:00-03:00

Vrijdag: 14:00-02:00

Zaterdag: 13:00-02:00

Zondag: 14:00-03:00

Adres:

Monnikenstraat 12

1012 BT, Amsterdam


Tel: 

06 84652467

4. Birtat

Birtat in West, daar moet je zijn. Sinds een paar jaar serveren ze daar de beste Turkse kost van de stad. Het is alsof je bij je Turkse oma eet, als je die zou hebben. Gastvrij, warm, en de lamskoteletten? Man, die smelten op je tong. Voor een tientje zit je daar al goed.

Wat Birtat zo uniek maakt, is niet alleen het eten, maar de hele vibe. Je stapt binnen en het is alsof je een stukje Istanbul in Amsterdam hebt gevonden. Geen gedoe met fancy termen, gewoon goed eten op je bord. En de prijs? Daar worden we ook blij van. Goed eten hoeft niet de hoofdprijs te kosten.

Dus, trek in echte Turkse smaken zonder poespas? Hop, naar Birtat. Neem de lamskoteletten, of de mezze als je van alles wat wilt proeven. Je gaat gegarandeerd rollend naar huis, zo vol, maar zo tevreden.

  • Onze tip: Adana kebab voor €19,00

Openingstijden:

Maandag t/m zondag: 08:00-00:00

Adres:

Bos en Lommerweg 242

1055EJ, Amsterdam


Tel: 

020 684 7666

5. Meneer Kebab

Meneer Kebab, daar in Noord is echt een pareltje. Ze zijn er nog niet zo lang, maar man, wat hebben ze de boel op stelten gezet. Het is simpel: je gaat daarheen voor de smaak, niet voor de poespas.

Wat je daar moet halen? De kipdöner, zonder twijfel. Kost je rond de 8 euro, maar dan heb je ook wat. Het is alsof die kip een dansje doet op je tong, zo sappig. En de sauzen? Die maken het feest compleet.

Het mooie is, Meneer Kebab maakt alles vers. Het brood, de salades, alsof je even op vakantie bent in eigen stad. En je voelt je er meteen thuis, met die gemoedelijke sfeer.

Dus, zin in iets goeds zonder te veel te betalen? Meneer Kebab wacht op je. En neem van mij aan, je loopt er weg met een glimlach, en een buik vol heerlijkheid.

  • Onze tip: Kapsalon kipdöner voor €10,50

Openingstijden:

Zondag t/m donderdag: 12:00-00:50

Vrijdag en zaterdag: 12:00-03:00

Adres:

Mosplein 2

1031AA, Amsterdam


Tel: 

020 637 4748

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen kebab en döner?

Kebab is gegrild vlees dat vaak op een spies wordt klaargemaakt, terwijl döner het Turkse woord voor 'draaiend' representeert. Döner kebab is dus letterlijk draaiend (döner) gegrild vlees (kebab). 

Wat voor vlees zit er in döner?

Döner kebab bestaat uit kalfs- of lamsvlees. 

Hoeveel calorieën zitten er in een broodje döner?

Gemiddeld zitten er tussen de 600 en 1000 calorieën in een broodje döner. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook:

>